tutorials

Jag har tänkt på en sak ganska länge nu. En sak som stör mig fruktansvärt mycket. 
Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Det har irriterat mig en lång tid, men för några veckor sedan blev det värre. Jag såg en typisk soptunna med texten "Soptunna. Släng skräp här".
 
Det här som jag försöker förklara kan liknas vid en tutorial när man spelar ett spel. Det är ju bra att man i början av ett spel går igenom alla basics och så, men när man har tagit sig igenom halva spelet och det fortfarande ploppar upp en text där det står "press B to open" så ballar jag ur. Det förstör hela rytmen.
Det är ungefär som att någon klappar en på huvudet och säger "så här gör man", eller att någon leder en över ett övergångsställe när man är vuxen.
 
Jag ser det överallt jag går nu och kan inte sluta att lägga märke till alla tutorials runt omkring oss.
Jag spelade nyss Mass Effect 2 och blev grinig även här. Här får man tips om att ta skydd och inte springa mot fienden, skjuta de som går emot en först och inte de som gömmer sig långt borta osv. Jag blir lika tjurig varje gång, men detta är åtminstone i laddnings- sekvenserna så själva spelandet blir inte avbrutet.
 
Samma sak är det i verkligheten när man till exempel ska köpa något i en maskin och det står "lägg i mynt" ovanför myntinkastet. Hur skulle man kunna tro att någonting annat än mynt ska ned där? Är man osäker så kan man ju försöka använda någon form av uteslutningsmetod. Jag vill köpa någonting i maskinen = jag måste ge den pengar, för det är pengar man köper saker för. Kan jag lägga i en sedel? - Nej den får inte plats. Kan jag stoppa in mitt betalkort? Nej. Och vips är det bara mynten kvar. Hur svårt kan det vara?
 
Och om man nu inte skulle känna igen en soptunna när man ser en, så skulle man ju kunna anta att det är där som skräpet ska ligga eftersom att tunnan redan är full med skräp.
 
Alla dessa jävla tutorials gör världen ful tycker jag, och jag kan inte låta bli att se det som en personlig, nedlåtande pik varje gång jag lägger märke till en.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0